Kierunek techniczny:
Nazwa szkoły:
Wymagania:
Wymagane przedmioty:
Minimum punktowe:
Wymagane dokumenty:
Ważne informacje:
W przypadku klas technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik logistyk, technik ekonomista, technik reklamy, technik budownictwa, technik pojazdów samochodowych, technik architektury krajobrazu – wymagane jest zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu w terminie do 29.07.2022 r. Badania kandydaci wykonują na koszt własny.
W terminie uzupełniającym do 22.08.2022 r. w przypadku braku możliwości przedłożenia takiego zaświadczenia lub orzeczenia, rodzic kandydata lub kandydat pełnoletni informuje o tym dyrektora szkoły w terminie do 22.08.2022r. należy wskazać wówczas przyczynę niedotrzymania pierwotnego terminu. Wówczas zaświadczenie należy złożyć nie później niż do 23.09.2022 r. Brak takiego zaświadczenia jest jednoznaczne z rezygnacją z kontynuowania nauki w szkole.
Kandydaci zakwalifikowani do klas technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik logistyk są zobowiązani do dostarczenia w terminie do 14.09.2022 r. wyników badań dodatkowych pod kątem Salmonelli i Shigelli ze względu na kontakt ze środkami spożywczymi.
Absolwenci szkół podstawowych od 16 maja 2022 roku mogą składać wnioski o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej za pomocą elektronicznego systemu
"Nabór szkoły ponadpodstawowe" https://dolnoslaskie.edu.com.pl/